Фиш енд чипс

Дата: 31.05.2011
Източник: Бон Апети
Фиш енд чипс
 
Необходими продукти:
400 г филе от нилски костур или друга бяла риба
6–7 пресни картофа (средно големи)
1 с. л. зехтин
2 белтъка
150 г галета за овалване
1–2 щипки сух риган
1–2 щипки сух босилек
20–30 мл зехтин за печенето
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1

Картофите се режат на тънки шайби с кората и се пържат в 1 с. л. зехтин.


2

Рибата се филетира и се нарязва на ивици.


3

Белтъците се разбиват с телена бъркалка.


4

Галетата се овкусява с ригана и босилека.


5

Рибата се нанизва на лимонова трева или на шишчета.


6

Шишчетата се овалват първо в белтъците, после в овкусената галета. Заливат се с малко зехтин.

 


7

Пекат се 10 минути в предварително сгорещена до 180 градуса фурна.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта