Фламбирана ябълка с кафява захар и канела

Дата: 15.07.2010
Източник: Бон Апети
Фламбирана ябълка с кафява захар и канела
 
Необходими продукти:
4 ябълки
4 с. л. кафява захар
1 ч. л. канела
1 с. л. краве масло
50 мл ром
4 топки сладолед (сладкарска подсладена сметана)
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълките се почистват и се режат на шайби. В тиган се изсипва захарта и когато се карамелизира, се добавят маслото, канелата и медът.

2
Нарязаните ябълки се карамелизират със сместа от двете страни, върху тях се изсипва ромът и се фламбира.
3
Когато алкохолът се изпари, плодовете се поднасят, гарнирани с топка сладолед или сметана.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


271 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта