Фламбирани портокали

Дата: 10.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 портокала
100 г бланширани бадеми
160 г захар
30 мл бренди
50 г краве масло
300 г заквасена сметана
1 ванилия
½ ч. л. индийско орехче
 

Начин на приготвяне:
1
Фламбирани портокали Портокалите се обелват заедно с бялата част и се нарязват на шайби с дебелина 1 см.
2
Фламбирани портокали  2Захарта се карамелизира. Прибавя се маслото и след като се разтопи, се слагат половината шайби портокали.
3
Фламбирани портокали  3След около минута се обръщат и се налива алкохолът. Фламбират се и се дърпат от огъня. Портокалите се изваждат, в същия сос, докато е още горещ, се слагат останалите шайби, за да се загреят.
4
Фламбирани портокали  4Бадемите се нарязват наедро и се запичат на сух тиган. Смесват се със заквасена сметана, индийското орехче и ванилията.
5
Фламбирани портокали  5Портокалите се поднасят с ароматната сметана и соса от тигана.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта