Флен от моркови

Дата: 29.11.2004
Източник: Бон Апети
Флен от моркови
 
Необходими продукти:
1/2 кг моркови
2 яйца
1/2 ч. ч. растителна сметана
2-3 с. л. зехтин
1-2 с. л. сок от лимон
1 кубче зеленчуков бульон
2 стръка копър
черен пипер на вкус
масло за намасляване
 

Начин на приготвяне:
1
Флен от морковиМорковите се нарязват на кубчета и се запържват 1-2 минути в сгорещен зехтин под капак. След това се налива гореща вода, която да ги покрие. Задушават се 15-20 минути под капак, стрива се бульонът, разбърква се. Прехвърлят се в купа и се пасират, като едновременно се налива сметаната. Пюрето се поставя в цедка и с помощта на лъжица се прекарва през нея.
2
Флен от моркови 2Яйцата се разбиват. Добавят се наситненият копър, черният пипер и лимоновият сок. Разбърква се с пасираните моркови. Разпределя се в намаслени малки купички (тимбалчета), поставят се в тава. В тавата се налива вода, която да достига до средата на формичките. Покрива се с алуминиево фолио, без да се запечатва. Пече се 40-45 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
Полина Петрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта