Фокача с гъби и рукола

Дата: 13.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
600 г брашно
350 мл топла вода
21 г прясна мая
2 стръка розмарин
4 с. л. зехтин „Екстра върджин”
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
за гарниране:
250 г микс от пресни гъби (манатарки, пачи крак, кладниц
100 г рукола
1 скилидка чесън
8 с. л. зехтин „Екстра върджин”
сол на вкус
зехтин за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Фокача с гъби и руколаМаята се смесва с 50 мл от водата и захарта, и се оставя да шупне. Когато е готова, се налива към брашното.
2
Фокача с гъби и рукола 2Слагат се зехтинът, останалата вода, солта и наситненият розмарин. Замесва се меко тесто, слага се в купа и се покрива с фолио за свежо съхранение. Оставя се да втаса.
3
Фокача с гъби и рукола 3Гъбите се почистват и се нарязват на тънки парчета. Чесънът се обелва и се стрива на паста с малко сол. Смесва се със зехтина за гарниране.
4
Фокача с гъби и рукола 4Когато тестото е готово, се поставя в плитка тава, полята със зехтин, и се разстила с пръсти, докато я покрие изцяло. Намазва се със зехтин и се оставя на стайна температура за около 40 минути.
5
Фокача с гъби и рукола 5След това отгоре се подреждат гъбите, намазват се с чесновия зехтин и се посоляват.
6
Фокача с гъби и рукола 6Фокачата се пече 18–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Фокача с гъби и рукола 7Изважда се, руколата се разпределя отгоре и хлябът се нарязва на квадрати.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2016
Получи се страхотна фокача, да си оближеш пръстите!
1.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2016
Чудесна лека вечеря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта