Фокача с маслини и бяло вино

Дата: 20.03.2015
Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Фокача с маслини и бяло вино
 
Необходими продукти:
1 ч. л. суха мая
3 ч. ч. брашно
200 мл топла вода
4 с. л. сухо бяло вино
1/2 ч. л. сол
4 с. л. зехтин (+ за намазване|
1 ч. ч. нарязани маслини без костилки
1 връзка пресен лук (или 1 глава кромид лук)
1 с. л. морска сол
1 с. л. розмарин (накълцан)
 

Начин на приготвяне:
1
Разтворете маята в 200 мл топла вода и добавете виното и зехтина. Щом се разтворят, добавете солта, изсипете брашното на части и омесете меко тесто.
Прехвърлете го върху набрашнен плот и го доомесете, докато спре да лепне. След това го прехвърлете в намаслена купа, покрийте с намаслено прозрачно фолио и го оставете за 1 час да втаса.
2
Смесете накълцания наситно лук с маслините и морската сол. Втасалото тесто за фокачата оформете на правоъгълник, покрийте го с плънката и го завийте на руло. Прехвърлете го в намаслена тавичка и го сплескайте с длани, до дебелина от около 1 см.
3
С пръст направете вдлъбнатинки по повърхността на фокачата. Намажете със зехтин и поръсете с розмарин и морска сол. Изпечете фокачата до готовност в предварително загрята умерена фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2015
Интересна рецепта,ще я пробвам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта