Фокача с прошуто, риган и сирене „Фета“

Дата: 21.04.2010
Източник: Бон Апети
Фокача с прошуто, риган и сирене „Фета“
 
Необходими продукти:
чери доматчета за украса
450 г брашно
1 с. л. олио
1 щипка захар
5 г мая
олио за намазняване
3 стръка риган
300 г прошуто
300 г сирене „Фета“ (или „Крема“)
 

Начин на приготвяне:
1
Маята се поставя в съд с 200 мл хладка вода и захарта. Оставя се 20 минути, след това се добавят брашното и олиото. Омесва се меко тесто, което се оставя да втасва около 1 час. Меси се отново и се пече в намазнен съд около 20 минути на 190 градуса.
2
Парченцата прошуто се разстилат върху дъска, в единия им край се разпределя фетата и се завиват на рулца.
3
Изпечената питка се разрязва на две по дължина и вътрешността й се поръсва с наситнения риган, върху долната част се поставят пълнените рулца и се покрива с горния пласт. Украсява се с чери доматчета.


Съвет:
Преди печене питката може да се намаже с разбит жълтък.
Може да се поднесат и с листа маруля или рукула.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


258 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта