Франкфуртски венец

Дата: 24.08.2012
Източник: Бон Апети
Франкфуртски венец
 
Необходими продукти:
за блата:
260 г брашно
110 г царевично нишесте
6 яйца
360 г захар
250 г краве масло
20 г бакпулвер
кората от 1 лимон
за пудинга:
600 мл прясно мляко
3 жълтъка
6 с. л. захар
4 с. л. царевично нишесте
2 ванилии
1/3 ч. л. сол
за масления крем:
300 г краве масло
150 г захар
30 мл портокалов ликьор
за украса:
200 г фъстъчен крокан (бадемов)
15–20 бр. коктейлни череши
 

Начин на приготвяне:
1
Франкфуртски венец
Яйцата за блата се разбиват с половината захар, с миксер. Маслото се разбива с останалата захар. Всичко се смесва.


2
Франкфуртски венец 2
Брашното, нишестето и бакпулверът се пресяват в купа. Прибавя се кората от лимона и се разбърква. Изсипва се при сместа с маслото и яйцата и се разбива с миксер.

3
Франкфуртски венец 3
Изсипва се във форма за кейк (ако формата не е с незалепващо покритие, намажете с масло и поръсете с брашно) и се пече в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути. След това се изважда от формата и се оставя да се охлади.

4
Франкфуртски венец 4
В касерола се слага захарта за пудинга, налива се млякото, като в малка част от него, се разтваря нишестето. Слага се да кипне. Прибавя се и разтвореното нишесте и се вари докато се сгъсти, при постоянно бъркане.

5
Франкфуртски венец 5
Накрая се прибавят жълтъците и се бърка до хомогенизиране. Ароматизира се с ванилията, слага се и солта, и се оставя да изстине. Вече охладеният пудинг се разбива с миксер.

6
Франкфуртски венец 6
Маслото за крема се разбива хубаво със захарта и портокаловия ликьор.


7
Франкфуртски венец 7
Пудингът и масленият крем се смесват и се разбъркват до получаването на еднородна смес.

8
Франкфуртски венец 8
Изстиналия блат се разрязва на три платки. Първата се намазва 1/3 от крема, слага се втората – пак се нанася крем, и се завършва с последния блат, като цялата торта се намазва с останалия крем.

9
Франкфуртски венец 9
Отгоре се поръсва с крокант и се подреждат коктейлните черешки.

Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2016
Цветина, яйцата за блата не се разделят на жълтъци и белтъци. Шестте яйца за блата и половината от посоченото количество захар за блата (т.е. 180 г) се разбиват добре с миксер.
6.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2016
Здравейте, белтъците със захарта на сняг ли се разбиват?
5.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
суперррррррррр
4.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
Много хубава тортичка, кремът е страхотен - трябва да се прави по-голяма доза. Блатовете ги сиропирах с портокалов сироп - пак да отбележа за себе си, че трябва повече сиропче - тортата става по-тежка като тегло, но по-лека за изяждане :)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
сиропирах блатовете с сиропче от портокалово-лимонов сок и захар. Стана супер. следващия път ще направя с повече крем и повече сироп.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта