Френска лучена супа

Дата: 12.12.2008
Източник: Бон Апети
Френска лучена супа
 
Необходими продукти:
500 г лук
букет "Гарни"
1 кубче пилешки бульон
1-2 с. л. брашно
2 с. л. пречистено краве масло
2-3 с. л. зехтин
30 мл коняк
100 г сирене "Гауда"
500 мл сос "Демиглас" (телешки бульон)
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Френска лучена супаЛукът се почиства и се нарязва наедро.
2
Френска лучена супа 2Маслото се загрява на слаба температура.
3
Френска лучена супа 3Сипва се зехтин и се прибавя нарязаният лук.
4
Френска лучена супа 4Разбърква се и се оставя 10-15 минути (докато се карамелизира лукът).
5
Френска лучена супа 5Фламбира се с 30 мл коняк, след което се поръсва с брашно.
6
Френска лучена супа 6Добавят се сосът "Демиглас" (телешки бульон), разтвореното във вода кубче пилешки бульон, сол, черен пипер и букет "Гарни".
7
Френска лучена супа 7Вари се още 20-30 минути и се поднася с 2 запечени триъгълни филии и настъргано сирене "Гауда".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта