Френска нуга

Дата: 25.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 белтъка на стайна температура (от яйца с размер L)
280 г захар (+ 2 с. л.)
150 г мед
120 г сушени сини сливи (сочни, без костилки)
120 г печени солени бадеми
50 г сурови белени шамфъстъци
60 г глюкоза
1 шушулка ванилия
краве масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Френска нугаЗахарта, глюкозата и 60 мл вода се загряват в касерола на слаб огън за около 15 минути, докато се превърнат в много гъст сироп.
2
Френска нуга 2Медът се загрява на слаб огън, докато се сгъсти – около 10 минути.
3
Френска нуга 3Белтъците се разбиват в робот с 2 с. л. захар, не бива да са с консистенцията на твърд сняг, а като пяна с пухкави връхчета. Към тях, при постоянно бъркане с миксер, се наливат горещите сироп и мед.
4
Френска нуга 4Продължава да се разбива на висока скорост около 10 минути, като се прибавят и семенцата от шушулката ванилия. Сместа трябва да стане тежка, гъста и лепкава.
5
Френска нуга 5Към белтъците се слагат целите бадеми и шамфъстъци и накълцаните сини сливи. Разбърква се.
6
Френска нуга 6Два листа пергаментова хартия се мажат тънко с масло.
7
Френска нуга 7Между тях се разточва сместа за нугата, на пласт с дебелина 2 пръста.
8
Френска нуга 8Оставя се на хладно място да стегне за около 6 часа, най-добре за 1 нощ.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


309 ДУШИ ОНЛАЙН
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта