Френски багети

Дата: 06.01.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г брашно
1 пакетче суха мая
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
за поръсване:
50 г сусам
2 с. л. сух риган
20 г пармезан
 

Начин на приготвяне:
1
Френски багетиМаята се смесва с 50 мл топла вода, захарта и щипка брашно. Оставя се да шупне.
2
Френски багети 2В купа се смесват брашното, солта, зехтинът, наливат се 350 мл топла вода, както и маята.
3
Френски багети 3Замесва се меко тесто и се поставя в купа, покрито с пластик за 1 час. След това тестото се премесва. Оставя се да почине за 30 минути.
4
Френски багети 4Разделя на 3 равни части и от всяка се оформя правоъгълник, който се изтънява леко, навива се на руло.
5
Френски багети 5Памучна кърпа се поръсва с брашно върху нея се подреждат багетите, като платът се нагъва така, че тестото да не се слепи. Оставят се за 1 час.
6
Френски багети 6Върху всяка багета се правят 5 прореза по диагонал. Едната багетата се поръсва с брашно, втората – със сусам, а третата с риган и пармезан.
7
Френски багети 7Пекат се в загрята на 240 градуса фурна, в която има купички с вряла вода, около 10–15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2015
Страхотни са!
12.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2015
Страхотно
11.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2015
Супер са :3
10.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2014
Страхотни са, много лесни за приготвяне и много вкусни :)
9.
Изпрати
лично съобщение

11.07.2014
Страхотни са!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта