Френски хляб

Разкошен на вкус и атрактивен на вид е този хляб
Източник: Бон Апети
Дата: 11.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
350 мл топла вода
1 пакетче суха мая
1 ч. л. сол
царевичен грис
брашно


Начин на приготвяне:
1
Френски хляб

В купа се пресява брашното, налива се водата, добавят се маята и солта.

 


2
Френски хляб 2

Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Поставя се в чиста купа, покрива се с капак или фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

 


3
Френски хляб 3

Готовото тесто се разточва върху набрашнен плот, като се оформя на правоъгълник.

 


4
Френски хляб 4

Намазва се с вода, отгоре се поръсват царевичен грис и брашно, като двете дълги страни на правоъгълника, трябва да останат непоръсени.

 


5
Френски хляб 5

Тестото се прехлупва по дължина, краищата се притискат леко и излишното брашно се отстранява с четка. Прехвърля се в тава върху силиконов килим, покрива се с кърпа и се оставя за 30 минути да почине.

 


6
Френски хляб 6

След това се нарязва на 6 парчета.

 


7
Френски хляб 7

Те се прехвърлят в тава, като се поставят с отвора нагоре. Тестото се разтваря само и се получава нещо като лодки. Отново се оставят да починат 30 минути.

 


8
Френски хляб 8

Пекат се за 15 минути в загрята на 230 градуса фурна, с вентилатор, на дъното на която има тава с гореща вода и камъни.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2017
Не станаха с перфектна форма, но пък бяха вкусни!
9.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Да, Лидия, може и само с вода..
8.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2016
Само с вода става ли, ако нямаш и камъни?
7.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Най-вкусният хляб,който съм яла
6.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2015
Изглежда лесно.. и ефектно.. при първа възможност бих пробвала рецептата.. браво..
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: