Френски макарон с кафе крем

Дата: 07.06.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за макароните:
220 г сурови филирани бадеми
220 г пудра захар
80 г белтъци (2 бр. от яйца размер L)
2 с. л. какао
1 ванилия
за меренга:
80 г белтъци (2 бр. от яйца размер L)
200 г кристална захар
1 щипка сол
150 мл вода
за крема:
250 г сирене „Маскарпоне“
2 с. л. кафе ликьор
3 с. л. инстантно кафе
4 с. л. пудра захар

Начин на приготвяне:
1
Френски макарон с кафе крем
В блендер се сипват бадемите за макароните, смилат се на брашно и към тях се прибавя пудрата захар. Отново се смила за кратко и се слагат какаото и ванилията. Разбива се и бадемовата смес се пресява.

 


2
Френски макарон с кафе крем 2
Прибавят се неразбитите белтъците (на стайна температура), след това се разбърква със силиконова шпатула.

 


3
Френски макарон с кафе крем 3
В касерола се загряват водата и кристалната захар за меренга. Остават се на котлона докато температурата на сиропа достигне 110 градуса. Като се вдигне лъжицата, сиропът трябва да образува нишка.

 


4
Френски макарон с кафе крем 4
Белтъците за меренга (на стайна температура) се разбиват с щипка сол на пяна. На тънка струя към тях се налива горещия сироп, бърка се с миксер докато се получи белтъчен сняг. Той се добавя на няколко пъти към сместа с бедемите и много внимателно се разбърква в една посока, с шпатула.

 


5
Френски макарон с кафе крем 5
Върху пергаментова хартия, с малък ринг и молив, се очертават кръгове.  

 


6
Френски макарон с кафе крем 6
Хартията се обръща и се поставя в намазана с част от сместа тава. Това се прави, за да се залепи и да бъде устойчива. Във всяко кръгче с пош се поставя от сместа за макароните.

 


7
Френски макарон с кафе крем 7
Когато всички са оформени, тавата се удря в плота няколко пъти, за да излезнат мехурчетата от сместа. Макароните се оставят в тавата за 1 час, за да може да хванат кора и да не се напукат при печене. След това се пекат в загрята на 150 градуса фурна, без вентилатор, за около 10–12 минути. Изваждат се и се охлаждат.

 


8
Френски макарон с кафе крем 8
Кафе ликьорът се загрява в микровълнова фурна за 30 секунди и в него се разтваря инстантното кафе. Маскарпонето се разбива с пудрата захар и към тях се налива кафеената смес.

 


9
Френски макарон с кафе крем 9
Готовите бадемови целувки се слепват две по две с крема.






Съвет: От тези продукти излизат 30 сладки, предвидени са по 2 за порция.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2016
Ох,пак не ми се получиха...
4.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2013
Мерси за отговора :) И аз предположих, че няма нужда да престояват няколко дни, но все пак да питам, защото и аз имах 1 несполучлив опит по друга рецепта.
3.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2013
Мисля, че не е необходимо, в предаването обясниха, че яйцата трябва да престоят 24 часа на стайна температура. Моите престояха само целия следобед, бях ги извадила по-рано, но някой ги беше върнал обратно в хладилника, затова престояха само толкова. Мисля и че е прекалено белтъците да се отделят от жълтъците и да престоят 1-2-3 дни в затворен съд в хладилник, както на много други места обясняват.
2.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2013
Здравейте, трябва ли белтъците да са преседяли 2-3 дни в хладилник преди да се използват или директно си ги ползвам?
1.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2013
Рецептата е страхотна и много точно описана! Не всички станаха в идеална форма и размер, но като за първи успешен, след един много неуспешен опит по друга рецепта, се получиха много добре! Дори не бях приготвила продуктите за крема, защото не знаех дали ще се получат изобщо и го замених с шоколадов. Но вкусът им си заслужава старанието! Само докато оформя всички, някои се отпуснаха и разтекоха в тавата, каква може да е причината за това?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта