Френски макарон

Капризни, изящни, съвършени дребни сладки, чиято изтънченост спира дъха
Източник: Бон Апети
Дата: 29.07.2011
Френски макарон
 
Необходими продукти:
125 г бадемово брашно
125 г пудра захар
77 г белтъци (от 2-3 яйца)
1 г сух белтък

за захарния сироп:
112 г захар
28 мл вода

за плънката:
100 г бадемов марципан
40 г краве масло
сладко от ягоди на вкус



Начин на приготвяне:
1
Френски макарон

Бадемовото брашно и пудрата захар се смесват и се разбиват в купата на кухненски робот.


2
Френски макарон 2

Към бадемовата смес се добавят 37 грама белтъци (трябва да са преседели в хладилник поне 3 дена, за да узреят) и внимателно се разбърква до получаване на гъста маса. Сместа се оцветява със сладкарска боя по желание. 


3
Френски макарон 3

Останалите 40 грама белтъци се смесват със сухия белтък и се разбиват с миксер на сняг. 


4
Френски макарон 4

Към избитите белтъци постепенно при непрекъснато бъркане се добавя горещ захарен сироп, който се приготвя от захарта и водата точно на 118 градуса. 


5
Френски макарон 5

Бърка се с миксера до охлаждане на белтъка. Тази смес на части се прибавя към бадемовата и се разбърква. Трябва да стане гъста лепкава маса. 


6
Френски макарон 6

С помощта на пош се шприцоват малки сладки и се поставят в намазнена тава върху хартия за печене. Оставят се да престоят между 30 и 50 минути на стайна температура. Пекат се 10–12 минути на 160 градуса в предварително загрята фурна и се оставят да изстинат. 


7
Френски макарон 7

В купа се размесват бадемовият марципан, кравето масло и сладкото от ягоди. 


8
Френски макарон 8

Сладките се слепват две по две с плънката. 


9
Френски макарон 9

Подреждат се в красива купа и се поднасят.


 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
В кой епизод на предаването в Нова Плей мога да намеря рецептата на живо как я изпълняват водещите?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: