Фрикасе от свинско месо

Жоро Владимиров приготвя вкусна рецепта от кантон Женева
Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 свински джолан
1 свинско краче
100 г бекон
200 г арпаджик
150 мл сметана
50 мл коняк
1 бутилка червено вино
10 г сушени боровинки
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. майоран
1 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Фрикасе от свинско месо
Свинското краче и джоланът се сваряват в подсолена вода за около час.
2
Фрикасе от свинско месо 2
Червеното вино за маринатата се налива в йенска тенджера.
3
Фрикасе от свинско месо 3
Добавят се сушените боровинки, поръсва се с черен пипер, мащерка, майоран, посолява се и се разбърква добре.
4
Фрикасе от свинско месо 4
Свареното месо се оставя да престои в маринатата около 6 часа.
5
Фрикасе от свинско месо 5
Месото се пече 1 час в предварително загрята на 200 градуса фурна (заедно с маринатата). След това се обезкостява.
6
Фрикасе от свинско месо 6
Беконът се нарязва на малки лентички.
7
Фрикасе от свинско месо 7
Лентичките бекон се слагат в сух тиган и се запържват.
8
Фрикасе от свинско месо 8
Сипва се арпаджикът и се разбърква добре.
9
Фрикасе от свинско месо 9
Сосът, в който е печено месото, се прецежда и се загрява в тенджера. Наливат се конякът и сметаната и се оставя да къкри, докато се редуцира.
10
Фрикасе от свинско месо 10
Месото се сервира със запържените бекон и арпаджик и се полива с редуцирания сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: