Фрикасе от свинско месо

Дата: 23.02.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 свински джолан
1 ч. л. майоран
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. черен пипер на зърна
10 г сушени боровинки
1 бутилка червено вино
50 мл коняк
150 мл сметана
200 г арпаджик
100 г бекон
1 свинско краче
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Фрикасе от свинско месоСвинското краче и джоланът се сваряват в подсолена вода за около час.
2
Фрикасе от свинско месо 2Червеното вино за маринатата се налива в йенска тенджера.
3
Фрикасе от свинско месо 3Добавят се сушените боровинки, поръсва се с черен пипер, мащерка, майоран, посолява се и се разбърква добре.
4
Фрикасе от свинско месо 4Свареното месо се оставя да престои в маринатата около 6 часа.
5
Фрикасе от свинско месо 5Месото се пече 1 час в предварително загрята на 200 градуса фурна (заедно с маринатата). След това се обезкостява.
6
Фрикасе от свинско месо 6Беконът се нарязва на малки лентички.
7
Фрикасе от свинско месо 7Лентичките бекон се слагат в сух тиган и се запържват.
8
Фрикасе от свинско месо 8Сипва се арпаджикът и се разбърква добре.
9
Фрикасе от свинско месо 9Сосът, в който е печено месото, се прецежда и се загрява в тенджера. Наливат се конякът и сметаната и се оставя да къкри, докато се редуцира.
10
Фрикасе от свинско месо 10Месото се сервира със запържените бекон и арпаджик и се полива с редуцирания сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта