Фритата с бекон, грах и макарони

Приготвена в неаполитански стил
Източник: Бон Апети
Дата: 20.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
1 глава лук
150 г замразен грах
200 г бекон
1 глава лук
120 г кашкавал
100 г дребни макарони
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фритата с бекон, грах и макарони
Макароните се сваряват до готовност в голямо количество подсолена вода и се отцеждат.
2
Фритата с бекон, грах и макарони 2
Лукът се наситнява и се запържва в маслото, докато омекне.
3
Фритата с бекон, грах и макарони 3
Добавя се нарязаният на кубчета бекон и се оставя, докато леко се карамелизира.
4
Фритата с бекон, грах и макарони 4
Сипват се отцедените макарони и грахът, разбърква се и се посолява.
5
Фритата с бекон, грах и макарони 5
Яйцата се разбиват много добре и се овкусяват със сол и черен пипер.
6
Фритата с бекон, грах и макарони 6
Ястието се залива с яйцата и се оставя около 5 минути в тигана, на умерен огън.
7
Фритата с бекон, грах и макарони 7
След това фритатата се поръсва с настъргания кашкавал и се пече около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.



Съвет:
Най-лесно е да приготвите фритатата в тиган с термоустойчива дръжка, за да го ползвате и за фурната. Ако нямате такъв, ползвайте подходяща тава.

Подобни рецепти:
Коментари (25)
25.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2020
Вкусно
24.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2016
Суперрррррр
23.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2016
Вкусно, бързо и лесно !!!
22.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2016
Страхотно !
21.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2015
Много лесно, бързо и вкусно ястие! http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2015/10/frittata-mit-speck-erbsen-und-nudeln.html
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: