Фритата с гъби и праз

Дата: 28.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
250 г печурки
4 стръка праз лук
125 г крема сирене
30 г сирене „Пармезан“
100 мл бяло вино
40 мл зехтин
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Фритата с гъби и праз Празът се почиства и се нарязва наситно. Задушава се в половината от зехтина и бялото вино, докато омекне.
2
Фритата с гъби и праз  2Прибавят се обелените гъби.
3
Фритата с гъби и праз  3Налива се останалият зехтин, овкусява се със сол, пипер и мащерката.
4
Фритата с гъби и праз  4Яйцата се разбиват много добре със сол и пипер.
5
Фритата с гъби и праз  5Наливат се в съда при останалите продукти. Готви се на котлона минута–две.
6
Фритата с гъби и праз  6След това отгоре се разпределя крем сиренето, поръсва се с настърган пармезан и се пече 8–10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Фритата с гъби и праз  7Нарязва се и се поднася гореща.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2016
Много вкусно - прекрасно балансиран вкус на праза с гъбите! Единствено крема сиренето остана прекалено меко /фритатата е нежна и мека също/, мисля да сменя парзмезана и крема сиренето с ементал - то е малко по-сладникаво и не толкова остро на вкус като пармезана.
1.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2015
Здравейте любители на вкусотийките! Вчера сготвих това ястие като гарнитура за месо. Учудващо за мен, съчетанието между гъбите и праза се оказа невероятно и вкусно. Но бялото вино явно е тайната на прекрасния и фин вкус. Направете си и вие, става лесно и е много изненадващо като краен резултат. Поздрави и не спирайте да опитвате!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта