Фритата с картофи и праз

Дата: 16.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г картофи
2 стръка праз
8 яйца
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чубрица
200 г сирене
150 г кашкавал
80 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
за студения сос:
4 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
60 мл зехтин
1/2 ч. л. захар
30 мл балсамов оцет
160 г рукола за гарниране
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Фритата с картофи и празКартофите се сваряват без да се белят. Нарязаният на шайби праз се запържва за 10 минути в тиган с нагорещеното масло, докато омекне и започне леко да се карамелизира.
2
Фритата с картофи и праз 2Яйцата се разбиват със сол, черен пипер, чубрицата и червения пипер.
3
Фритата с картофи и праз 3Прибавя се настърганото сирене и яйчената смес се сипва в тигана при праза. Разбърква се внимателно.
4
Фритата с картофи и праз 4Отгоре се слагат обелените и нарязани на кубчета картофи. Посолява се и се оставя на котлона на слаб огън за 2-3 минути, докато от долната страна се запече.
5
Фритата с картофи и праз 5Поръсва се с настърган кашкавал и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за 20 минути. След това се оставя за 5 минути да се охлади.
6
Фритата с картофи и праз 6През това време се приготвя сосът. В купа се смесват нарязаните лук и магданоз, оцетът, черен пипер, захар, сол, зехтинът и всичко се пасира.
7
Фритата с картофи и праз 7Фритатата се нарязва и се сервира с така приготвения студен сос и листенца рукола.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2015
Много вкусно и подходяща за бързо приговяне след работа.
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2014
фритатата е страхотна сама по себе си,но когато се добави и соса вкусът се променя и става още по-хубав!
3.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2013
Лесно и вкусно :)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2013
Ястието много ми хареса.Аз обаче заместих соса с млечен.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2013
Страхотна рецепта. Попадна директно към любимите ястия, които ще се готвят отново.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта