Фунийки с ванилов крем

Източник: Natalia Stoyanova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 17.10.2013
Фунийки с ванилов крем
 
Необходими продукти:
за фунийките:
2 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода
1/2 ч. ч. олио
1 ванилия
брашно колкото поеме

крем ванилия:
1 л прясно мляко
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
2 пакетчета ванилия



Начин на приготвяне:
1
Фунийки с ванилов крем
От продуктите се омесва тесто, което не трябва да е лепкаво. Разточва се с дебелина около 0.5 мм и се реже на ивици около 1 см.
2
Фунийки с ванилов крем 2
За основа могат да се използват капачки от кисело мляко. По магазините вече се предлагат и метални форми за фунийки.
3
Фунийки с ванилов крем 3
Ивиците се навиват на фунийките като трябва леко да се застъпват и се нареждат в тава (по желание може да се сложат върху хартия за печене).
4
Фунийки с ванилов крем 4
Пекат се в силно загрята фурна до златисто, като трябва да се наблюдават тъй като се изпичат много бързо.
5
Фунийки с ванилов крем 5
Яйцата за крема се разбиват със захарта. Прибавят се по малко от брашното и 1 ½ ч.ч. от прясното мляко. Останалото прясно мляко се слага на котлона да заври и тогава към него се прибавя разбита вече яйчена смес. Вари се до сгъстяване на крема. Когато е готов, се маха от котлона и се добавя ванилията.
6
Фунийки с ванилов крем 6
С помощта на шприц пълните фунийките с крема. Най-вкусни са на следващия ден, когато поомекнат, и имайте на предвид, че кремът попива във фунийките до другия ден, така че гледайте да слагате максимално повече.
Подобни рецепти:
Коментари (36)
36.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2020
Много добре се получиха и доста обилно количество
35.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2020
Страхотни! Към готовия крем добавих малко масло, получи се много добре.
34.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2018
Станаха страхотни
33.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2018
Много да вкусни
32.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2016
станаха много вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: