Гъбен борш

Дата: 15.12.2005
Източник: Бон Апети
Гъбен борш
 
Необходими продукти:
400 г резен зеле
2-3 щипки сол
1 ч. л. захар
1 с. л. оцет
1 с. л. доматено пюре
2 с. л. олио
1 морков
1 глава лук
1 шепа сушени манатарки
50 г маргарин
50 г пащърнак
150-200 г червено цвекло
200 г печурки
растителна сметана за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбен боршМанатарките се накисват във вода. Лукът се нарязва наситно, морковът – на полумесеци. Запържват се за 2-3 минути в предварително загретия маргарин, след което се изваждат.
2
Гъбен борш 2Цвеклото се настъргва и се запържва за 2-3 минути в тенджера с предварително загрятото олио. След това се овкусява с доматено пюре, оцет и захар. Разбърква се и тенджерата се оттегля от котлона.
3
Гъбен борш 3Нарязаните на филийки печурки, манатарките и част от водата, в която са киснали, се поставят в тенджера. Наливат се 1 1/2 л студена вода, посолява се и ври 10-15 минути.
4
Гъбен борш 4Зелето се нарязва на ивици и се добавя към гъбите заедно със запържените лук и морков. Ври още 20-30 минути. След това се изсипва нарязаният на ивици пащърнак и се оставя да ври още 10-15 минути.
5
Гъбен борш 5В цвеклото се наливат 2-3 черпака от бульона, разбърква се и се налива в супата. Ври още 5-10 минути. При сервиране всяка порция борш се гарнира със сметана.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта