Гъбен бульон

Дата: 19.03.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 с. л. зехтин
500 г печурки
1 глава лук
2 моркова
1 стрък селъри
4 скилидки чесън
1 стрък мащерка
1 дафинов лист
100 мл вино „Марсала“
1/4 ч. л. черен пипер на зърна
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбен бульонСелърито, печурките, лукът, чесънът и морковите се нарязват наситно и се запържват в сгорещения зехтин, докато омекнат.
2
Гъбен бульон 2Сипва се марсалата.
3
Гъбен бульон 3Добавят се мащерката, дафиновият лист и черният пипер.
4
Гъбен бульон 4Наливат се около 2 л вода и се вари 2 часа на слаб огън.
5
Гъбен бульон 5Готовият бульон се прецежда, като зеленчуците хубаво се притискат.



Съвет:
Ако за ястието не ви е необходимо цялото количество бульон, налейте във формички и замразете във фризер.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2014
невероятна и без пипера :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
Viki Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта