Гъбен кетчуп

За повече разнообразие при овкусяването на любимите домашни ястия
Източник: Бон Апети
Дата: 17.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг печурки
2 с. л. сол
2 дафинови листа
1 глава лук
кората от 1 лимон
1 с. л. настърган хрян (от буркан)
1 щипка карамфил
1/2 ч. л. смлян бахар
1 щипка лют червен пипер
100 мл ябълков оцет



Начин на приготвяне:
1
Гъбен кетчуп
Гъбите се почистват, нарязват се на кубчета и се посоляват. Слагат се дафиновите листа и се мачка с преса за картофи. Сместа се оставя за една нощ в хладилник.
2
Гъбен кетчуп 2
След това се прехвърлят в тенджера и се прибавят карамфилът, лютият червен пипер, наситненият лук, хрянът, бахарът, оцетът и настърганата лимонова кора.

3
Гъбен кетчуп 3
Кипва се и се готви 15–20 минути, след което се прецежда през марля.
4
Гъбен кетчуп 4
Отделилата се течност се сипва в бутилка и се съхранява в хладилник. Може да издържи поне 2 седмици.


Съвет:
По желание гъбите могат да се изсушат за около 1 час и 30 минути в загрята на 100 градуса фурна и да се използват като подправка за всякакви ястия.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2017
Канелика, гъбеният кетчуп може да се използва за обогатяване вкуса на сосове, супи и различни ястия с месо.
3.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2017
И за какво се ползва тази гъбена водичка?
2.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
1.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2015
супер идея лора и стоян не знаех че от гъби това става страшен сандвич направихте става с него .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


184 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: