Гъбена чорба с орехови ядки

Дата: 02.06.2004
Източник: Бон Апети
Гъбена чорба с орехови ядки
 
Необходими продукти:
1 шепа сухи манатарки
1/2 ч. л. мащерка
1 ч. л. сол
2 дафинови листа
2 с. л. брашно
1 лист салвия
30–40 г орехови ядки
30 г краве масло
2 с. л. олио
3–4 стръка целина
2 стръка чесън
1 стрък лук
200 г печурки
2 моркова
100 мл готварска сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбена чорба с орехови ядкиМанатарките се заливат с гореща вода, за да набъбнат. Морковите, печурките, лукът, чесънът и стеблата на целината се нарязват наедро. От печурките се отделят 5–6 резена и впоследствие се използват за декорация.
2
Гъбена чорба с орехови ядки 2В сгорещените масло и олио за 30 секунди се запържват ореховите ядки. Изваждат се, в същата тенджера се изсипват зеленчуците, добавят се салвията, брашното, манатарките с почти цялата течност, 1 л гореща вода, дафинов лист и сол. Ври 30–40 минути, като 10–15 минути след като заври дафиновият лист се изважда.
3
Гъбена чорба с орехови ядки 3Малко преди да се отстрани от котлона, се добавят запържените орехи и мащерката, разбърква се. Готовата супа се пюрира и се сервира украсена с отделените гъби, ореховите ядки, листо от салвия и готварска сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


265 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта