Гъбена чорба

Дата: 31.07.2004
Източник: Бон Апети
Гъбена чорба
 
Необходими продукти:
250 г свинска плешка
250 г гъби
4–5 с. л. олио
1/2 пакет картофено пюре (40 г)
1 ч. л. черен пипер
1 с. л. къри
1 ч. л. сол
2 стръка магданоз
2 стръка копър
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбена чорбаМесото се нарязва на дребни късове, а гъбите – наедро.
2
Гъбена чорба 2В дълбока тенджера със загрятото олио се запържва месото и когато се зачерви, се добавят гъбите. Оставят се 1–2 минути да се запържат и се наливат 2 л вряла вода.
3
Гъбена чорба 3След като кипне, супата се оставя 10 минути на силен огън, изсипва се картофеното пюре и се бърка. Подправя се с черен пипер, къри и сол и се поръсва с магданоз. Във всяка порция се слага стрък копър и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта