Гъбена крем супа

Дата: 24.12.2014
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Гъбена крем супа
 
Необходими продукти:
300 г култивирани печурки
300 г кралски печурки
300 г кладница
40 г сушени манатарки
100 г краве масло
100 г оризово брашно
1000 мл прясно мляко
500 мл сметана
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбена крем супаНакиснете сушените гъби в студена вода и ги оставете да престоят една нощ.
2
Гъбена крем супа 2Свежите гъби се измиват и се нарязват наедро, заедно с накиснатите.
3
Гъбена крем супа 3Заливат се с 2 литра студена вода и след като заврат, ги варете 20 минути. Отдръпнете от огъня и ги оставете да се отцедят.
4
Гъбена крем супа 4В сух тиган препечете 100 г оризово брашно - до златисто.
5
Гъбена крем супа 5На дъното на тенджерата сложете 100 г краве масло и щом започне да цвърчи, прибавете брашното. Щом се запържи, добавете 1000 мл прясно мляко и бъркайте, за да се смесят съставките.
6
Гъбена крем супа 6Добавете сварените гъби и пасирайте супата. Накрая прибавете сметаната и подправете със сол и черен пипер на вкус.
7
Гъбена крем супа 7Супата има много нежен вкус и подчертан гъбен аромат. Да ви е вкусно.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2015
По принцип рядко правя или ям супи, но тази ми харесва. Вече я правя за 3-ти път, мн добре се получава, само трябва да не се препича брашното до златисто както пише защото има вкус на прегоряло.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта