Гъбена супа с кафяв ориз

Дата: 22.12.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г печурки
1 ч. л. сол
1 ч. л. мащерка
1 к. ч. кафяв ориз
4-5 стръка копър
4-5 стръка магданоз
зелената част на 1 стрък праз
1 морков
10 г сухи манатарки
50 г маргарин
2 дафинови листа
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбена супа с кафяв оризМанатарките се заливат с топла вода и се оставят да престоят 20 минути, за да набъбнат.
2
Гъбена супа с кафяв ориз 2Печурките се нарязват на филийки, празът – наситно и се слагат в тенджера.
3
Гъбена супа с кафяв ориз 3В тенджерата се наливат 2 л студена вода, посолява се, слага се дафиновият лист и се кипва.
4
Гъбена супа с кафяв ориз 4Щом водата кипне, се сипва оризът. Добавят се манатарките заедно с водата, в която са киснали, като се внимава в супата да не се излее и утайката от водата.
5
Гъбена супа с кафяв ориз 5Морковът се настъргва и се запържва за 1 минута в тенджера с предварително загретия маргарин.
6
Гъбена супа с кафяв ориз 6Запърженият морков се залива с 4-5 черпака от бульона, разбърква се и всичко се излива в супата. Супата се похлупва и къкри под капак 40-45 минути, докато оризът се свари.
7
Гъбена супа с кафяв ориз 7Готовата супа се подправя с нарязаните наситно копър и магданоз, поръсва се с мащерка, разбърква се и се сваля от котлона.
8
Гъбена супа с кафяв ориз 8При сервиране към всяка порция може да се поднесе парче лимон за овкусяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта