Гъбена супа със сметана

Дата: 09.06.2003
Източник: Бон Апети
Гъбена супа със сметана
 
Необходими продукти:
200 г печурки
50 г краве масло
2 стръка чесън
2 стръка лук
1 голям картоф (около 500 г)
1 дафинов лист
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. майорана
100 г заквасена сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбена супа със сметанаЛукът и чесънът се нарязват на кръгчета, гъбите – на едри парчета. Запържват се на силен огън в тенджера със сгорещеното масло.
2
Гъбена супа със сметана 2Картофът се настъргва на едро ренде, прибавя се в тенджерата и се запържва за минута. След това се посолява, слага се дафиновият лист и се наливат 2 л кипнала вода. Вари се 15-20 минути и когато картофът омекне, се подправя с майораната.
3
Гъбена супа със сметана 3Към сметаната постепенно се налива част от бульона на чорбата и се разбърква. Супата се застройва с получената смес, разбърква се и се кипва. По желание се подправя с черен пипер и магданоз и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2016
хубава супа
1.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2015
с малко повече гъби става хубава супа
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта