Гъбена яхния с боб и пащърнак

Дата: 21.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг големи печурки
200 г белен зрял боб
1/2 корен пащърнак
2 глави лук
3 големи моркова
3 скилидки чесън
800 г домати на кубчета от консерва
3 ч. ч. зеленчуков бульон
60 мл зехтин
2 с. л. ретро горчица
1 щипка захар
3 стръка мащерка
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбена яхния с боб и пащърнак
Бобът се сварява до готовност, като се изхвърля първата вода. Оставя се настрана в тенджера с водата от варенето (тя е, колкото да го покрива).

 


2
Гъбена яхния с боб и пащърнак 2
Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът наситно, морковите се настъргват на едро ренде, а пащърнакът се нарязва на ситни кубчета.

 


3
Гъбена яхния с боб и пащърнак 3
Гъбите се обелват и заедно с пънчетата се нарязват на едри кубчета.

 


4
Гъбена яхния с боб и пащърнак 4
Зехтинът се загрява и в него се запържват до омекване лукът, пащърнакът, чесънът и морковите. Слагат се горчицата и мащерката.

 


5
Гъбена яхния с боб и пащърнак 5
Разбърква се и на няколко пъти се прибавят гъбите и пънчетата (за да се запържват, а не да се варят).

 


6
Гъбена яхния с боб и пащърнак 6
Когато и те се задушат, се сипват в тенджерата със сварения боб, налива се бульонът и се оставя да къкри на слаб огън за 20 минути.

 


7
Гъбена яхния с боб и пащърнак 7
Слагат се доматите и се овкусява със захарта, сол и черен пипер. Оставя се на слаб огън за още 30 минути.

 


8
Гъбена яхния с боб и пащърнак 8
Готовото ястие се поръсва с наситнения копър и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


266 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта