Гъбена яхния с печени чушки

Дата: 12.12.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г големи печурки
500 г малки гъби „Кладница”
2 големи буркана печени червени чушки
2 стръка праз
700 мл зеленчуков бульон
60 мл зехтин
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. брашно
1 с. л. червен пипер
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбена яхния с печени чушки
Печурките се обелват и нарязват на дебели ивички. Гъбите „Кладница” се накъсват наедро. Празът се нарязва на кръгчета, червените чушки – на жулиен.

 


2
Гъбена яхния с печени чушки 2
Празът се запържва в зехтина, докато омекне леко.

 


3
Гъбена яхния с печени чушки 3
Прибавят се двата вида гъби, запържват се леко, слагат се нарязаната клонка розмарин и чушките.

 


4
Гъбена яхния с печени чушки 4
Прибавят се брашното, червения пипер и се запържва леко. Слага се доматеният концентрат.

 


5
Гъбена яхния с печени чушки 5
Налива се зеленчуковият бульон и ястието се оставя да къкри на слаб огън за около 30 минути, под капак. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


6
Гъбена яхния с печени чушки 6
Яхнията се поднася веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2014
Толкова простичко, лесно и толкова вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2013
Много вкусна! Сервирах я като сос на пълнозърнести спагети и я поръсих с пармезан. Имаше голям успех!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта