Гъбено ризото

Дата: 26.02.2013
Източник: Бон Апети
Гъбено ризото
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. ориз „Арборио”
500 г печурки
1 глава лук
100 г сирене „Пармезан”
6 ч. ч. зеленчуков бульон
80 г краве масло
4 с. л. олио
2 с. л. тъмен ром
кората от 1 лимон
1/3 връзка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбено ризото
Лукът се нарязва наситно. Гъбите се почистват и се обелват. От пънчетата и обелките се приготвя бульон, който се замразява и се използва за сосове, супи и т.н. Шапките се нарязват натънко.

 


2
Гъбено ризото 2
В касерола се загрява олиото и в него се запържва на средна температура лукът.

 


3
Гъбено ризото 3
Добавя се оризът и се разбърква. Налива се от бульонът (трябва да е горещ) – малко по малко, и се бърка, докато оризът стане ал денте, или леко твърд в средата.

 


4
Гъбено ризото 4
Гъбите се запържват в 20 г от маслото. Когато ризотото е готово, се дърпа от огъня, добавят се гъбите, настърганият пармезан и останалото масло. Разбърква се.

 


5
Гъбено ризото 5
Накрая се поръсват наситненият магданоз и настърганата кора от лимона. Овкусява се със сол и черен пипер, по желание, и се разбърква.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2013
Стана много вкусно. Изключих единствено рома от рецептата, но въпреки това е превъзходно и лесно.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Направих го току що, но добавих и сол без да съобразя, че бульона и пармезана съдържат сол и освен пресоления вкус, мога да кажа, че е доста вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта