Гъбено суфле с кашкавал

Дата: 25.11.2003
Източник: Бон Апети
Гъбено суфле с кашкавал
 
Необходими продукти:
4 яйца
2 щипки индийско орехче
1/2 ч. л. мащерка
2–3 стръка магданоз
2–3 стръка копър
1–2 с. л. бяло вино
2 с. л. брашно
50 г краве масло
50 г кашкавал
1 стрък праз
250 г печурки
250 мл прясно мляко
пшеничен грис за наръсване (галета)
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбено суфле с кашкавалПразът се нарязва наситно, гъбите – наедро. Лукът се запържва в сгорещената мазнина за около 1–2 минути, като температурата се усилва. Прибавят се гъбите и се пържи до зачервяване.
2
Гъбено суфле с кашкавал 2Добавя се бялото вино и след като се изпари, се поръсва с брашното. Разбърква се и се овкусява с подправките. Налива се студеното прясно мляко, разбърква се отново и се оттегля от котлона. Изчаква се да се поохлади.
3
Гъбено суфле с кашкавал 3Белтъците се отделят от жълтъците. Жълтъците и настърганият кашкавал се прибавят към гъбената смес. Разбърква се добре и се добавят разбитите на сняг белтъци.
4
Гъбено суфле с кашкавал 4Гювечетата се намасляват, поръсват се обилно с пшеничения грис и се пълнят със сместа. Пекат се около 15–20 минути при температура 200 градуса.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2016
Бързо, лесно и вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
Идеалното предястие или перфектното основно! http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2013/09/champignon-souffle.html
1.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
Много сполучлива рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта