Гъби по бургундски

Дата: 09.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг микс от пресни гъби
5 г сушени манатарки
2 моркова
300 г перлени лукчета (замразени)
1 глава лук
1/2 връзка мащерка
3 скилидки чесън
400 мл червено вино „Пино ноар“
500 мл зеленчуков бульон
70 мл зехтин
2 с. л. доматен концентрат
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гъби по бургундскиПресните гъби се почистват и се режат наедро.
2
Гъби по бургундски 2Запържват се на няколко пъти в 50 мл зехтин, докато станат златисти.
3
Гъби по бургундски 3Лукът се нарязва на ивички и се запържва в друг съд, в останалия зехтин, заедно с нарязаните на кубчета моркови.
4
Гъби по бургундски 4Добавят се перлените лукчета, предварително размразени на стайна температура, смачканите и обелени скилидки чесън и клонките мащерката.
5
Гъби по бургундски 5Сипва се доматеният концентрат, оставя се минута–две да се запържи, налива се бульонът и се готви 15 минути на слаб огън.
6
Гъби по бургундски 6Налива се виното.
7
Гъби по бургундски 7Прибавят се запържените гъби и сушените манатарки, овкусява се със сол и черен пипер и се готви на слаб огън 20–30 минути.
8
Гъби по бургундски 8Уплътнява се с разтвореното в студена вода брашно, готви се 5 минути и се дърпа от огъня.
9
Гъби по бургундски 9Яхнията се сервира с гарнитура по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2015
Замених перлените лукчета с 2-3 глави нормален лук, нарязан с размера на перлените лукчета. Ястието мина в графа \"може да бъде повтаряно\". :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта