Гаджар халва

Дата: 20.04.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг моркови
250-300 г захар
750 мл прясно мляко
2 с. л. микс ядки (филирани бадеми, кашу) и стафиди
1 щипка смлян кардамон
1 с. л. пречистено масло (гхи)
кокосови стърготини за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Гаджар халваМорковите се почистват и се настъргват.
2
Гаджар халва 2Поставят се в предварително загрята тенджера и се запичат, като се бъркат.
3
Гаджар халва 3Налива се млякото, съдът се похлупва и морковите се задушават 8-10 минути.
4
Гаджар халва 4След това се добавя миксът от ядки и стафиди.
5
Гаджар халва 5Сипва се захарта.
6
Гаджар халва 6Подправя се с кардамон и се прибавя маслото.
7
Гаджар халва 7Разбърква се и се задушава под капак, докато започне да се отделя от стените на съда (още около 15 минути).
8
Гаджар халва 8Порциите се оформят с метален пръстен, гарнират се с ядки и се поръсват с кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2015
Кардамон*
2.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2015
Аз пък реших да го разпределя на порции в бурканчета. Кардамома и ядките замених с канела и орехи.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2014
Страхотно е! Индийската кухня е някаква магия! Аз обаче прибавих и малко шафран към млякото и \'\'халвата\'\' бързо, бързо изчезна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта