Галактобуреко

Дата: 08.05.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
100 г краве масло
за крема:
1,5 л прясно мляко
4 яйца (размер L)
3/4 ч. ч. захар
100 г краве масло
1 ч. ч. пшеничен грис
1 ванилия
кората от 3 портокала
за сиропа:
1 1/2 ч. ч. захар
сокът от 3 портокала
сокът от 1/2 лимон
50 мл портокалов ликьор
1 ванилия

Начин на приготвяне:
1
Галактобуреко
Млякото за крема се загрява в съд на котлона, заедно със захарта и настърганата кора от портокалите.

 


2
Галактобуреко  2
Когато захарта се разтвори, се прибавя грисът, оставя се сместа да се сгъсти и се добавят разбитите яйца (първо се темперират с малко от горещата смес) и ванилията. Дърпа се от огъня, разбърква се, и пак се връща на огъня. След 2–3 минути, щом кипне и се сгъсти леко, кремът е готов.

 


3
Галактобуреко  3
Прехвърля се в купа и щом леко се охлади, към него се прибавя нарязаното на кубчета масло. Бърка се докато маслото се разтвори напълно.

 


4
Галактобуреко  4
Квадратна тава се намазва с разтопено масло и в нея се поставят половината точени кори, като всяка се маже с разтопено масло. Корите се застъпват така, че да стърчат от четитите страни на тавата.

 


5
Галактобуреко  5
Върху намазнените кори се изсипва леко охладеният крем.

 


6
Галактобуреко  6
Отгоре се подреждат останалите кори, изрязани с големината на тавата, за да не излизат извън стените. Те също се намазват с разтопено масло.

 


7
Галактобуреко  7
Стърчащите кори се прегъват навътре и се намазват с разтопено масло. Десертът се нарязва на 15 правоъгълничета. Пече се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути, след това на 160 градуса за още 40 минути.

 


8
Галактобуреко  8
В касерола се смесват захарта, сокът от трите портокала, лимоновият сок, ванилията и ликьора за сиропа. Оставя се на котлона докато сместа се сгъсти леко.

 


9
Галактобуреко  9
След като сладкишът се изпече, се охлажда за 15 минути и тогава се залива със сиропа. Оставя се в хладилник за 3 часа.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2015
Различен и запомнящ се вкус.
8.
Изпрати
лично съобщение

27.06.2014
Страхотен десерт. Много ароматно и вкусно. Към сиропа добавих и ром. Определено става любим десерт!
7.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2013
Много сочен и ароматен десерт
6.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2013
Получи се много добре.Аромат на портокалови кори и ванилия, съчетан със много сочен грис и препечени кори. На мен ми се получи по-тънко,защото се оказа, че съм го изсипала в по-голяма тава.
5.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2013
Здравей, Мария! Ето отговорите на въпросите: тавата е с диаметър 29 см, 1 ч. ч. захар е 240 г, а ако десертът е студен, се залива с горещ сироп. Успех с рецептата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта