Галет с кисело зеле и картофи

Дата: 14.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г смляно свинско месо (от плешка)
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
400 г картофи
200 г кисело зеле
125 г сирене „Моцарела“
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
за тестото:
200 г брашно (+ за поръсване)
100 г свинска мас
1/4 ч. л. сол
1/2 ч. л. суха мащерка
яйце за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Галет с кисело зеле и картофиБрашното се смесва със солта, мащерката и маста и сместа се претрива с ръце, докато се получат трохи.
2
Галет с кисело зеле и картофи 2Добавят се около 3 с. л. вода и се разбърква.
3
Галет с кисело зеле и картофи 3Тестото се оформя на топка и се оставя в хладилник за 30 минути.
4
Галет с кисело зеле и картофи 4Каймата се запържва в половината зехтин, докато стане на трохи и се отцежда от мазнината през цедка.
5
Галет с кисело зеле и картофи 5Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в останалия зехтин.
6
Галет с кисело зеле и картофи 6Връща се каймата, разбърква се, оставя се да се охлади и се овкусява със сол и черен пипер.
7
Галет с кисело зеле и картофи 7Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на шайби.
8
Галет с кисело зеле и картофи 8Тестото се разточва върху набрашнен плот на тънка кръгла кора.
9
Галет с кисело зеле и картофи 9Картофите се подреждат отгоре и се овкусяват със сол и черен пипер, а върху тях се разпределя зелето, нарязано натънко.
10
Галет с кисело зеле и картофи 10След това се слага каймата и накрая – моцарелата, нарязана на шайби.
11
Галет с кисело зеле и картофи 11Краищата на тестото се прегъват към средата.
12
Галет с кисело зеле и картофи 12Намазват се с разбито яйце и галетът се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – 35 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2015
Благодаря Ви!
2.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2015
Мила, може да замениш свинската мас с краве масло - вкусът няма да е същият, но пак ще се получи вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2015
Здравейте! Може ли да се замени свинската мас с масло или това би повлияло на качеството на тестото?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта