Галет с круши и орехи

Вкусен домашен сладкиш
Източник: Бон Апети
Дата: 12.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
150 г брашно
100 г ръжено брашно
2 с. л. захар
1 щипка сол
100 г краве масло (студено)
1 яйце

за плънката:
3 круши
100 г орехи
50 г кафява захар „Мусковадо“
1 ванилия



Начин на приготвяне:
1
Галет с круши и орехи
Двата вида брашно, захарта и солта се смилат в блендер. Прибавя се нарязаното на кубчета масло и се смила отново, докато се получат трохи.
2
Галет с круши и орехи 2
Чуква се яйцето, наливат се 1–2 с. л. студена вода и отново се разбива.
3
Галет с круши и орехи 3
Тестото се оформя на топка, увива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилник, за да стегне.
4
Галет с круши и орехи 4
Крушите се обелват и се нарязват натънко, по дължина.
5
Галет с круши и орехи 5
Орехите се смилат със захарта и ванилията.
6
Галет с круши и орехи 6
Тестото се разточва в правоъгълна форма (с размери 40 x 25 см) и се слага върху хартия за печене. Ореховата смес се разпределя върху кората, така че краищата да останат непокрити.
7
Галет с круши и орехи 7
Отгоре се подреждат крушите и краищата на тестото се прегъват навътре.
8
Галет с круши и орехи 8
Галетът се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.




Съвет:
Готовият сладкиш може да намажете с мед и да поръсите с печени орехи.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: