Галет с круши

Хрупкавата кора на галета този път обгръща ароматни круши, поръсени с лешников крокант
Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
240 г брашно
150 г пудра захар
1 с. л. какао
110 г краве масло
1 яйце
2 круши
30 мл прясно мляко
50 г захар
50 г лешници
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Галет с круши
Тестото се приготвя като в кухненски робот се смесват брашното, пудрата захар, какаото, маслото и се смила, докато се получат трохи.
2
Галет с круши 2
Прибавя се яйцето и отново се смила. Може да омесите тестото и с ръце.
3
Галет с круши 3
От тестото се оформят 4 топки, които се прибират в хладилник за половин час.
4
Галет с круши 4
Крушите се обелват и се почистват от семките. Режат се на полумесеци с дебелина 1 см.
5
Галет с круши 5
Всяко парче тесто се разточва на блат с големината на подложна чиния и се поставят в тава върху силиконов килим.
6
Галет с круши 6
В центъра се подреждат парчетата круши като се оставя борд с широчина 4 см.
7
Галет с круши 7
Бордът се намазва с мляко и се прегъва навътре. Отново се намазва с мляко и галетът се поръсва с пудра захар.
8
Галет с круши 8
Галетите се пекат 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
9
Галет с круши 9
Захарта за лешниковия крокант се разтопява и щом започне да се карамелизира, се добавят лешниците. След това се изсипва върху силиконов килим и когато се охлади, се накълцва наедро. Поръсва се върху изпечените сладкиши.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: