Галет с ягоди и балсамов оцет

Дата: 10.05.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. ръжено брашно
225 г краве масло
кората от 1 лимон
1/2 ч. л. пипер меланж
4 с. л. студена вода
1 яйце за намазване (размер М)
4 стръка мента
мед за поливане
за пълнежа:
600 г ягоди
8 г ванилена захар
3 с. л. балсамов оцет
6 с. л. мед
4 с. л. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Галет с ягоди и балсамов оцет
В купа се смесват двата вида брашно за тестото, настърганата кора от лимона, счуканият в хаванче пипер меланж и нарязано на кубчета студено масло. Мачка се с ръце, докато се получат трохи.

 


2
Галет с ягоди и балсамов оцет 2
Наливат се 3–4 с. л. студена вода, отново се разбърква, докато се получи тестена топка.

 


3
Галет с ягоди и балсамов оцет 3
Тестото се разточва между два листа пергаментова хартия с дебелина 0,5 см и след това се оставя в хладилник за 15 минути.

 


4
Галет с ягоди и балсамов оцет 4
Ягодите се нарязват натънко, смесват се с ванилената захар, меда, балсамовия оцет и се оставят да престоят 15 минути в хладилник.

 


5
Галет с ягоди и балсамов оцет 5
След това плодовете се поръсват с брашното и се разбърква.

 


6
Галет с ягоди и балсамов оцет 6
Тестото се изважда от хладилника, горният лист пергаментова хартия се отстранява, тестото, заедно с долния лист, се поставя в тава за печене.

 


7
Галет с ягоди и балсамов оцет 7
Върху тестото в средата се слага плънката, а краищата се загъват навътре, като в средата трябва да остане дупка. Тестото се намазва с разбито яйце.

 


8
Галет с ягоди и балсамов оцет 8
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути. Охлажда се,  полива се с мед и се поръсва с нарязана мента.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта