Галисийска емпанада

Дата: 22.10.2003
Източник: Бон Апети
Галисийска емпанада
 
Необходими продукти:
2 сурови наденици
черен пипер на вкус
2 с. л. брашно
1 ч. л. захар
1 пакетче суха мая
6 с. л. вода
500 г брашно
50 мл олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
яйце за намазване
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
1 обезкостени пилешки гърди
3-4 печени червени чушки
2 домата (200 г консервирани)
1 голяма глава кромид лук
20 г краве масло
20 г зехтин
4 скилидки чесън
3-4 близалца шафран (1/2 ч. л. куркума)
1 ч. л. риган
150-200 мл вода
 

Начин на приготвяне:
1
Галисийска емпанадаВсички продукти за тестото с мая се смесват в купичка и се разбъркват добре, докато се хомогенизират. Покрива се и се оставя да втаса.
2
Галисийска емпанада 2Продуктите за основното тесто се размесват в купа и се прибавя втасалото вече тесто. Омесва се меко и еластично тесто, покрива се и се оставя да втаса около половин час на стайна температура.
3
Галисийска емпанада 3Наденицата се набожда с вилица и се сварява за около 10 минути.
4
Галисийска емпанада 4Пилешкото месо се реже на кубчета и се запържва в равни части краве масло и зехтин до зачервяване. Изважда се и в същата мазнина за 10 минути се задушават нарязаните наедро лук и червени чушки. Прибавят се нарязаните на кубчета домати и дафиновите листа, температурата на котлона се увеличава и се пържи, докато остане на мазнина. Накрая се прибавят изпърженото месо и подправките.
5
Галисийска емпанада 52/3 от втасалото тесто се разточват във формата на правоъгълник с дебелина 2-3 мм и диаметър по-голям от този на тавата. С него се покрива цялата тава за печене, включително и стените.
6
Галисийска емпанада 6Върху кората се разпределя изстиналата плънка и се покрива със сварената и нарязана на колелца наденица. Ръбът на основната кора се маже с разбито яйце. От останалото тесто се разточва втора кора с големината на първата и с нея се покрива тавата, но не се притиска върху плънката (нужно е между плънката и втората кора тесто да има въздух).
7
Галисийска емпанада 7Двете кори тесто се прищъпват по ръба на тавата, за да се залепят, така че горната кора да стои изпъната. На нея внимателно се правят няколко разреза, за да може плънката да "диша", а останалото тесто се разточва отново и с него се моделират цветя или други формички по избор.
8
Галисийска емпанада 8Първоначално емпанадата се запича за 10 минути при температура 220 градуса. След това температурата се намалява на 180 градуса и се пече още 40-50 минути. Десет минути преди да се извади от фурната, се намазва с разбито яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


229 ДУШИ ОНЛАЙН
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта