Гаспачо андалус

Източник: Бон Апети
Дата: 13.08.2001
Гаспачо андалус
 
Необходими продукти:
1/2 кг домати
1 зелена чушка
1/2 краставица
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
1 с. л. винен оцет
1 филия хляб
1 варено яйце


Начин на приготвяне:
1
Гаспачо андалус
Доматите се поставят за 30 секунди в 1/2 л кипнала вода, след това се охлаждат в съд със студена вода, обелват се и се нарязват на парчета. (Половин домат се запазва за по-късно.) Слагат се в подходящ съд заедно с нарязаната наедро чушка.
2
Гаспачо андалус 2
Добавят се обелена и нарязана наситно краставица, чесънът. Пасира се, посолява се и се подправя с оцет и зехтин. Сместа се минава през цедка и се оставя в хладилник за 1 час.
3
Гаспачо андалус 3
В чиния се нарязват наситно малко чушка, краставица, лук, обеленият домат, свареното яйце. Супата се гарнира със зеленчуци по избор.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: