Гаспачо от Андалусия

Дата: 11.09.2009
Източник: Бон Апети
Гаспачо от Андалусия
 
Необходими продукти:
2 големи домата (белени)
1 домат
1 червена чушка
1/2 глава лук
1/2 краставица
сол на вкус
2 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
2 с. л. оцет
2 филии хляб
1 зелена чушка
 

Начин на приготвяне:
1
Хлябът се накисва в толкова вода, колкото да я поеме и след намачкване да стане като гъста каша. Добавят се оцетът, наситнените домати, чушки и чесън и всичко се пасира, докато се получи пюре. Овкусява се със сол и на тънка струйка се налива зехтинът, разбърква се и пюрето се оставя в хладилник.
2
Преди консумация се разрежда по желание с лед или ледена вода и се овкусява допълнително, ако е необходимо.
3
Сервира се в супник, като около него в малки купички се слагат нарязаните зеленчуци за гарниране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта