Гаспачо от печени зеленчуци

Дата: 13.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г домати (сорт „Рома“)
4 червени чушки
3 скилидки чесън
1 краставица
1 глава лук
1 тиквичка
1 царевица
2 филии хляб
80 мл зехтин „Екстра върджин“
1/4 ч. л. кимион
сокът от 1/2 лимон
лют сос, сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Гаспачо от печени зеленчуциЛукът и тиквичката се режат на шайби, а доматите и червените чушки се разполовяват.
2
Гаспачо от печени зеленчуци 2Зеленчуците и кочанът царевица се овкусяват с 20 мл зехтин, сол и черен пипер на вкус. Пекат се на грил и се охлаждат.
3
Гаспачо от печени зеленчуци 3Хлябът също се запича на грил и се охлажда.
4
Гаспачо от печени зеленчуци 4Зрънцата на царевицата се отделят.
5
Гаспачо от печени зеленчуци 5Зеленчуците се пасират със скилидките чесън, кимиона, лимоновия сок, лют сос, начупения хляб, останалия зехтин, сол и черен пипер на вкус. Наливат се 600 мл студена вода. Смила се добре. Супата се охлажда.
6
Гаспачо от печени зеленчуци 6Сервира се, поръсена с листенца магданоз и кубчета краставица.



Съвет:
Ако искате супата да е с по-гладка консистенция, я прецедете.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта