Генералско пиле

Дата: 15.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки гърди
2 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
1 връзка пресен лук
4 с. л. царевично нишесте
3 с. л. зехтин
1 с. л. сусамово олио
сусам за поръсване
за соса:
1/2 ч. ч. кафява захар
3 с. л. сос „Хойсин“
3 с. л. оризов оцет
3 с. л. кетчуп
2 с. л. соев сос
1/2 ч. ч. вода
 

Начин на приготвяне:
1
Генералско пиле
Кафявата захар за соса, водата, соса „Хойсин“, кетчупът, оризовият оцет и соевият сос се смесват в купа. Бърка се до разтварянето на захарта и получаване на хомогенен сос.

 


2
Генералско пиле 2
Пилешкото месо се нарязва на кубчета с големина 2–3 см. Овалват се в царевично нишесте и после се изтупват от излишното, като се слагат в голяма цедка.

 

 


3
Генералско пиле 3
В уок се загрява зехтин и в него се запържва месото. Изважда се.

 


4
Генералско пиле 4
Уокът се забърсва с кухненска хартия и в него се загрява сусамовото олио. В него се запържват нарязаните наситно джинджифил, чесън и 3/4 от пресния лук. Пържи се около минута и се налива соса от кафява захар. Готви се още около 2 минути.

 


5
Генералско пиле 5
Връща се месото и се готви до сгъстяване на соса.

 


6
Генералско пиле 6
Ястието се сервира поръсено със сусам и с останалия наситнен пресен лук.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Направих го току що, само че добавих и праз,моркови и червени чушки на тънки жулиени, смених нишестето с царевично брашно...стана божествено...Благодаря много за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта