Гергьовска дроб сарма от Панчарево

Дата: 06.05.2006
Източник: Бон Апети
Гергьовска дроб сарма от Панчарево
 
Необходими продукти:
1 агнешки комплект
500 г ориз
1 връзка зелен лук
1 връзка киселец
6-7 стръка магданоз
2 щипки джоджен
2 щипки чубрица
1 к. ч. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Гергьовска дроб сарма от ПанчаревоАгнешкият комплект се поставя в тенджера с подсолена вода и се вари около 30 минути.
2
Гергьовска дроб сарма от Панчарево 2Лукът се нарязва наситно и се запържва в загрятото олио. Прибавя се почистеният ориз и след около 5 минути се слага свареният агнешки комплект. Задушава се за кратко, посолява се и се подправя с джоджен и чубрица. Наливат се около 500 мл вода и се разбърква.
3
Гергьовска дроб сарма от Панчарево 3Киселецът се нарязва наситно и се прибавя към месото и ориза. Ястието се разбърква добре, прехвърля се в тепсия и ако е необходимо, се долива вода.
4
Гергьовска дроб сарма от Панчарево 4Дроб сармата се пече около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Накрая се поръсва с нарязания наситно магданоз и е готова за сервиране.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта