Геврекът на Баба Марта

Дата: 01.03.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г маргарин
2 щипки копърово семе
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. самардала
1 ч. л. бакпулвер
2 1/2 с. л. захар
1/2 ч. ч. кисело мляко
3 ч. ч. брашно
1 жълтък
сусамово и маково семе за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Геврекът на Баба МартаБрашното се пресява в дълбока тава.
2
Геврекът на Баба Марта 2Добавя се бакпулверът, брашното се поръсва със захар и сол и се разбърква.
3
Геврекът на Баба Марта 3Прибавя се маргаринът и се замесва с помощта на вилица.
4
Геврекът на Баба Марта 4След това се сипва киселото мляко, поръсват се копъровото семе и самардалата.
5
Геврекът на Баба Марта 5Омесва се меко тесто.
6
Геврекът на Баба Марта 6Тестото се разделя на равни по големина части, от които се оформят фитили.
7
Геврекът на Баба Марта 7Фитилите се прегъват, така че да се получат гевречета. Готовите гевречета се подреждат в тава за печене.
8
Геврекът на Баба Марта 8Жълтъкът се разбива в купа, налива се 1 с. л. студена вода и се разбърква.
9
Геврекът на Баба Марта 9Гевречетата се намазват с разбития жълтък и се поръсват с маково или сусамово семе.
10
Геврекът на Баба Марта 10Тавата се поставя в предварително загрята до температура 180 градуса фурна и гевречетата се изпичат за около 20-30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта