Глазиран ананас с гъши дроб на тиган

Дата: 10.02.2010
Източник: Бон Апети
Глазиран ананас с гъши дроб на тиган
 
Необходими продукти:
500 г компот от ананас
800 г гъши дроб
100 г захар
50 мл сладко вино („Шери”, „Порто” или „Марсала”)
1 с. л. краве масло
сол и бял пипер на вкус
кълнове, пера див лук или мащерка за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Парчетата ананас се отцеждат и се запечатват на сух загрят тиган. Отстрани се сипва захарта. След като се карамелизира, се обръща за 1 минута и се добавя маслото.
2
В момента, в който захарта поеме маслото, се сипва виното и се фламбира.
3
Когато алкохолът се изпари, се сипват 200 мл сок от компота. Оставя се да ври, докато се получи гъст сос.
4
Гъшият дроб се осолява и се пече на загрят оребрен тиган, скара или плоча, но трябва да се отнема постоянно от мазнината му. В средата трябва да остане леко суров.
5
Прави се канапе от ананаса и върху него се подрежда гъшият дроб. Залива се със соса. Украсява се по желание с кълнове, пера див лук или мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2016
Изискано и вкусно! Гарнирах с малиново кули, нар и кълнове.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта