Глазиран ябълково-морковен кейк

Дата: 30.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
130 г брашно
100 г кафява захар
100 г захар
300 г моркови
150 мл олио
2 яйца
1 ябълка
1 ч. л. канела
1 ч. л. сода
1 щипка сол
за глазурата:
200 г крем сирене
100 г краве масло (със стайна температура)
10 г бурбонска ванилова захар
4 с. л. пудра захар
1 с. л. сок от лимон
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Глазиран ябълково-морковен кейкБрашното се разбърква с канелата, содата и солта.
2
Глазиран ябълково-морковен кейк 2В отделен съд се разбиват яйцата с олиото и двата вида захар. Течните съставки се сипват при сухите и се разбърква, докато се получи хомогенна смес.
3
Глазиран ябълково-морковен кейк 3Морковите и ябълката се обелват и се настъргват. Разбъркват се с тестото.
4
Глазиран ябълково-морковен кейк 4Сместа се изсипва в тава, чието дъно е покрито с хартия за печене, намазана с олио. Кексът се пече 45 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
5
Глазиран ябълково-морковен кейк 5Крем сиренето се разбива с маслото. Добавя се лимоновият сок. Сипват се ваниловата захар и пудрата захар, и се разбива.
6
Глазиран ябълково-морковен кейк 6Изпеченият и охладен кекс се намазва с получената глазура.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2016
мисля, че в рецептата брашното е малко, направих сладкиша с 200 гр брашно, печене при 180 градуса
1.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2016
Чудесен кейк много ми хареса,ще си го правя често.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта