Глазирана свинска плешка

Дата: 20.12.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свинска плешка с кожаза мариноване:
2 портокала (1 ч. ч. пресен портокалов сок)
1 1/2 ч. ч. червено вино
1/3 ч. ч. зехтин „Екстра върджин“
5 скилидки чесън
2 карамфилчета
3 зрънца бахар
1 ч. л. кориандър на зърна
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. кимион на зърна
1/4 ч. л. канела
1 ч. л. сол
за печене:
2 портокала
2 глави лук
2 моркова
1 ч. ч. портокалов сок
2 стръка розмарин

Начин на приготвяне:
1
Глазирана свинска плешка
В хаванче се счукват подправките - карамфилът, бахарът, кориандърът, черният пипер, солта и кимионът. Скилидките чесън също се стриват в хаванче - отделно. Върху кожата на месото с нож се оформят прорези (квадратчета).

 


2
Глазирана свинска плешка 2
Слага се в купа. Залива се със сока от портокалите, зехтина, сипват се счуканите подправките, виното, чесънът и канелата. Месото се оставя за 24 часа в хладилник, покрито с фолио за свежо съхранение. През това време се обръща няколко пъти.

 


3
Глазирана свинска плешка 3
В тава се поставят лукът и морковите, нарязани наедро. Сипва се портокаловият сок, слагат се стръковете розмарин и отгоре се поставя месото. Пече се в загрята на 250 градуса фурна за около 30 минути.

 


4
Глазирана свинска плешка 4
Портокалите се обелват с нож, като се отстраняват и кората, и бялата част. Нарязват се на дебели шайби (1 пръст) и се поставят в тавата във фурната. След това температурата се редуцира на 160 градуса и се пече още 1 час и 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта