Глазирани круши със сос "Сабайон"

Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2002
Глазирани круши със сос
 
Необходими продукти:
100 г краве масло
100 г захар
100 г бадеми
2 с. л. брашно
3 яйца
4 круши
1 с. л. захар
10 г краве масло
за сос "Сабайон"
3 жълтъка
2 с. л. захар
1 с. л. ябълкова ракия
1 с. л. бяло сухо вино
кафява захар за поръсване (бяла)


Начин на приготвяне:
1
Глазирани круши със сос
Маслото и захарта се разбиват в кухненски робот. Добавят се смлените бадеми. Постепенно се прибавят яйцата. Сместа се поставя в намаслена и покрита с хартия за печене тава и се пече в загрята на 200 градуса фурна до готовност (20-30 минути).
2
Глазирани круши със сос
2 от крушите се обелват, нарязват се и се поставят в гореща вода заедно със захарта и маслото. След това се пюрират, добавят се другите 2 круши, нарязани наситно, и се разбърква.
3
Глазирани круши със сос
Сосът се приготвя, като жълтъците се разбиват със захарта 5-6 минути, докато стане плътен крем. Наливат се ябълковата ракия и бялото вино. Сосът се вари на пара в тенджера с кипяща вода, докато се сгъсти.
4
Глазирани круши със сос
С метален пръстен от платката се отрязват кръгове с диаметъра на чинията за сервиране. На дъното на купата се поставя блатът, върху него се слагат крушовото пюре и се полива със соса.
5
Глазирани круши със сос
Десертът се поръсва с кафява захар и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: