Гнезда от кайма с плънка от извара

Дата: 17.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г смляно телешко месо
300 г смляно свинско месо
100 г кашкавал
1 яйце
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. сух лук
сол и черен пипер на вкус
за плънката:
300 г извара (пълномаслена)
50 г заквасена сметана
1 яйце
1 щипка чубрица
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гнезда от кайма с плънка от извараМагданозът се реже наситно. Кашкавалът се настъргва.
2
Гнезда от кайма с плънка от извара 2В купа се сипват смлените меса, яйцето и наситненият магданоз. Овкусява се със сол, черен пипер и сух лук. Прибавя се настърганият кашкавал и се разбърква.
3
Гнезда от кайма с плънка от извара 3Оформят се 9 топки, които се подреждат в тава с незалепващо покритие и във всяка се прави дупка.
4
Гнезда от кайма с плънка от извара 4Изварата, яйцето и сметаната за плънката се смесват. Овкусяват се с чубрицата, сол и черен пипер.
5
Гнезда от кайма с плънка от извара 5Плънката се разпределя в гнездата от кайма. Пекат се 30 минути в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2014
Ароматни,сочни,пухкави,разкошни станаха :)
6.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2014
Интересен вариант на така харесваните от мен гнезда.Станаха много хубави.
5.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2013
Правя тази рецепта отдавна ! Изварата , киселото млясо и малко крема сирене - омекотяват вкуса и стига каймата да е истинска - е невероятно вкусно !
4.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2013
много бързо, лесно и вскусно ястие. Благодаря за рецептата!
3.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2013
Много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта